Det blev guld i Cannes – precis som vi anade

Magasin Göteborg med Ruben Östlund på framsidan.Innan det var avgjort, vem som skulle få Guldpalmen i Cannes 2017 för bästa långfilm, chansade vi, intervjuade regissören Ruben Östlund och skrev rubriken: ”Guldpalmen nästa för Ruben?”

Men det var en lång resa dit innan han till slut kom upp ur sin redigeringsbunker i Berlin efter att vår journalist Sven-Eric Lindberg hade jagat honom i månader för att vi ville att Ruben skulle berätta om sin film The Square i Magasin Göteborg. Innan Guldpalmen finns det förvånansvärt få intervjuer med Ruben Östlund. Därför är vi lite extra stolta att vi intervjuade och trodde på honom innan strålkastarljuset riktades mot honom med full kraft.

Och grattis till Göteborg! Det är ingen slump att det är göteborgare som får priset. En stor del av Sveriges hetaste filmskapare finns just nu i Göteborg, mycket tack vare ett strategiskt och enträget arbete av Film i Väst.

Den 19 augusti är Ruben Östlund den näst sista sommarvärden i P1 Sommar. Ifall du skulle bli sugen på att höra göteborgsdialekt och om hur det kändes att vinna Guldpalmen i Cannes kan du lyssna här.

Magasin Göteborg med Ruben Östlund som omslagspojke kan du läsa här.