Ett skepp lastat med hopp

Hoanakys mamma hörde talas om att Mercy Ship skulle kunna hjälpa hennes dotter. De färdades i fem dagar för att komma till Africa Mercy.

Hoanakys mamma hörde talas om att Mercy Ship skulle kunna hjälpa hennes dotter. De färdades i fem dagar för att komma till Africa Mercy.

Om 1000 volontärer varje år till och med betalar för att resa ut med världens största sjukhusfartyg som volontärer för att hjälpa de allra fattigaste och mest utsatta i världen, ja, då kunde inte heller vi låta bli att göra tidning om operationer som ger nytt liv till många som annars skulle vara helt utstötta och utan framtid.

Mercy Ships är sjukhusfartyget som åker in i hamnar, mestadels i Afrika, för att operera de allra fattigaste och mest utsatta människorna. Ofta handlar det om operationer som ger livet tillbaka för tusentals personer. Det kan handla om snabbväxande tumörer, förlossningsskador och om att operera kvinnor som är både skadade och utstötta efter övergrepp, eller om ögon- och käkoperationer. Även för de som åker ut som volontärer; läkare, sjuksköterskor, tandläkare och besättningspersonal, blir det en livsresa som de aldrig glömmer.

Läs gärna tidningen här.

Du kan också följa Mercy Ships på Facebook