Ladda ned pressbilder här.


Kungliga slotten – Människor och berättelser skildrar slottens spännande historia på ett lättillgängligt och fångande sätt.

I Sverige finns inte mindre än elva kungliga slott. De är ett unikt kulturarv. Trots det är många av dem förhållandevis okända. I den nya boken Kungliga slotten – Människor och berättelser väcks deras spännande historia till liv.

Boken berättar om en del av de människor som har bott och verkat på slotten och skildrar  spännande händelser som har inträffat här. Ett eget kapitel skildrar de kungliga kvinnorna. Boken lyfter också fram internationella influenser som har präglat slotten, inredning och trender samt en och annan slottshemlighet.

Recensionsexemplar: Begär ett recensionsexemplar på info@inpress.com. Vänligen specificera i ditt mail vem du är och var recensionen är tänkt att publiceras.

Kungliga slotten – Människor och berättelser gör nedslag i den svenska kungliga historien från Vasatid till nutid. I boken möter vi både kungligheterna bakom kulisserna.

Många böcker om kunglig historia handlar främst om en utpräglat manlig värld, men i denna bok får också de kvinnliga perspektiven ta plats. Vi möter kungliga kvinnor som inte tidigare har skildrats så ofta, som prinsessan Eugénie, som engagerade sig för djurens rättigheter, den gåtfulla prinsessan Hedvig Sofia, Karl XII:s favoritsyster, kungens farmor Margareta – konstnär, blomsterprinsessa och hockeyspelare – och många fler.

På de Kungliga slotten kan man bokstavligt talat ta på historien. Många av de ursprungliga föremålen finns nämligen kvar – från barnböcker till resesängar från 1600-talet. I boken avslöjas hemligheterna bakom en del av dessa spännande föremål.

Boken kopplar också många av de mest dramatiska händelserna i den svenska historien till de platser där de utspelade sig – och de rum som man fortfarande kan besöka idag.

I boken finns också en lättillgänglig översikt av de elva Kungliga slottens historia.

Ursprungstexterna har tagits fram i samarbete med Kungl. Hovstaterna för de Kungliga Slottens sommartidningar under fem års tid.

Boken är på 180 sidor och rikt illustrerad. Den säljs framför allt genom Slottsbodarna och nätbokhandlarna.

Om förlaget:
InPress Art är en del av mediaföretaget InPress, som grundades av Conny Unéus 1984.

Om författaren:
Sofia Hillborg är journalist med stort intresse för historia och arkitektur. Hon är anställd på mediaföretaget InPress i Uppsala där hon också bland annat skriver om teknik, medicin, ekonomi och stadsutveckling. Kungliga slotten – Människor och berättelser är hennes första bok.