Kungliga slotten – människor & berättelser

Bild av boken Kungliga Slotten – människor och berättelser

I Sverige finns inte mindre än tio kungliga slott som är öppna för allmänheten. De är ett unikt kulturarv. Trots det är många av dem förhållandevis okända. I den nya boken Kungliga slotten – Människor och berättelser från InPress Art väcks deras spännande historia till liv.

Denna vackra och rikt illustrerade bok dukar upp ett smörgåsbord av kunglig historia. Läs om fascinerande personer, oväntade och dramatiska händelser och spännande föremål. Boken är lättillgänglig och inspirerar till att besöka och upptäcka de Kungliga slotten på egen hand.

Många böcker om kunglig historia handlar främst om en utpräglat manlig värld, men i denna bok får också de kvinnliga perspektiven ta plats. Vi möter kvinnor som inte tidigare har skildrats så ofta, som prinsessan Eugénie, som engagerade sig för djurens rättigheter, den gåtfulla prinsessan Hedvig Sofia, Karl XII:s favoritsyster, kungens farmor Margareta – konstnär, blomsterprinsessa och hockeyspelare – och många fler.

På de Kungliga slotten kan man bokstavligt talat ta på historien. Många av de ursprungliga föremålen finns nämligen kvar – från musikinstrument till resesängar från 1600-talet. Boken belyser flera av de mest dramatiska händelserna i den svenska historien och de rum och platser där de utspelade sig. Många av dem kan man fortfarande besöka.


Boken finns att köpa hos bland andra Adlibris och Bokus.


Mer fakta om boken finns att läsa här.


Uppslag i boken kungliga slotten


Vill du veta mer?

Conny Unéus
Vd
Kontakta Conny
Lars Jakobsson
Projektledare
Kontakta Lars