Världen 2017

För fjärde gången har The World In, framtidsprognosen från The Economist getts ut på svenska. InPress har exklusiv licens att ge ut Världen 2017 i Sverige. Di Dimension skapade Sverige-sektion
i tidningen som på 164 sidor innehåller skarpa och vågade
prognoser för världens länder och olika branscher.

 

Den 26 januari håller Dagens Industri en konferens: Världen 2017 på Berns.

 

Om du vill köpa ett exemplar av Världen 2017 kan du göra det här.

Energy Horizons samlade tunga debattörer

Hans Blix var en av talarna på Enegy Horizons.

Edward Lucas, The Economist’s energiredaktör, höll i debatten, när InPress den 8 maj 2014 anordnade The Economist-konferensen European Energy Horizons i Stockholm. Den dysfunktionella europeiska energimarknaden, skiffergasens möjligheter, Ukrainakrisen och Europas beroende av rysk gas debatterades intensivt av bland andra Jaroslav Neverovič, Lituauens energiminister, Hans Blix, tidigare svensk utrikesminister och generalsekreterare för IAEA, Vattenfalls vd Øystein Løseth och IKEA:s hållbarhetsansvarige Håkan Nordqvist.

– Den ryska krisen förändrar hela spelplanen, sade Lena Ek, miljöminister.

 

Kjell Aleklett, forskaren som myntade begreppet Peak Oil, hade en än mer dystopisk syn på situationen:

– Vi är beroende av import av rysk olja och gas i Europa. 2001 skrev jag en tidningsartikel med rubriken ”Snart är vi alla i Putins armar”.  Nu är vi där.

 

Se filmen från konferensen här.

 

Angelägen debatt på Digital Horizons

Carl Bildt, en av Sveriges digitala pionjärer.

Debattens vågor gick höga när Digital Horizons gick av stapeln på KTH i Stockholm den 13 juni 2013. Diskussionen fick extra aktualitet i och med NSA-skandalen.

”Ämnena som vi diskutera här är relevanta och ligger helt rätt i tiden”, kommenterade utrikesminister Carl Bildt. ”Internet är vårt och vi har alla ansvar för det.”

 

Nicklas Lundblad, director of Public Policy, Google, lyfte diskussionen till en ny och utmanande nivå genom att dissektera filosofin bakom big data. Han citerade mannen bakom Googles ”hjärna” som har beskrivit målet med dess självlärande artificiella intelligens som att den ska ha förmågan att lära sig själv om världen.

Musiktjänster på internet kommer inte att döda skivbolagen, hävdade Will Page, Director of Economics, Spotify. ”Men de förändrar definitivt det sätt som vi konsumerar musik på.”

Nicklas Lundblad, Google.

Stort mediaintresse för Arctic Summit

Arctic Summit i Oslo den 13 mars 2013 väckte stort mediaintresse, med ett 30-tal ackrediterade journalister från hela världen. Den globala uppvärmningen som innebär nya möjligheter för sjöfarten men hotar också ett skört biosystem.

Stefan Rahmstorf, professor i oceanfysik vid universitetet i Potsdam:

“Varför behöver vi bry oss om att isen smälter i Arktis om vi exempelvis bor i Tyskland? För att det leder till att havsnivån stiger. Och det finns tillräckligt mycket is på Grönland för att höja havsnivån med sju meter.”

Samtidigt vädrar rederier och investerare morgonluft. 22 procent av världens outforskade gas- och oljereserver finns i området.

“Perspektiven i Arktis är hisnande. För första gången i modern tid öppnas en ny sjöväg upp”, kommenterade Sturla Henriksen, Director General, Norwegian Shipowner’s Association.

 

Den intensiva debatten på Arctic Summit lockade deltagare från hela världen.

INPRESS OCH THE ECONOMIST

The Economist är en av världens mest respekterade tidningar. The Economist anordnar också konferenser. Sedan 2011 hjälper InPress till med Economist-konferenser i Norden, både vad gäller PR, sponsorer och organisation.

 

Är du journalist och intresserad av Economist-konferenser i Norden, kontakta tove.smeds@inpress.com för mer info.

TIPS OM INTRESSANT ECONOMIST-LÄSNING

www.economist.com hittar du mycket intressant läsning, inte minst specialrapporter som görs av Economist Intelligence Unit (EIU). Sök på "Special Reports".

 

managementthinking.eiu.com

hittar du mer spännande läsning.  Där finns djuplodade rapporter kring allt från framtidens vattenförsörjning till Londons utbyggnad av bredband.

VILL DU VETA MER OM ECONOMIST EVENT KONTAKTA:

Ulrica Segersten,

070-373 30 50

ulrica.s@inpress.com

Tove Smeds

072-046 91 43

tove.smeds@inpress.com

Therése Severin

070-373 30 13

therese.s@inpress.com

Conny Unéus,

070-373 30 70 conny.u@inpress.com