Redaktionellt innehåll på scen

Expertkunskap, personer med inflytande och tankar om stora samhällsförändringar och framtidsscenarier mår ibland bra av att mötas live på en scen. Det blir speciellt bra om diskussionerna leds av en skicklig redaktör. Vi följer upp våra utgivningar med event och paneldiskussioner, oftast under ledning av Alasdair Ross, country editor The World Ahead.

Kommande event

Världen 2025
– 15 januari på Berns

Världen 2025-eventet samlar de mest framstående experterna, företagsledarna och analytikerna på Berns den 15 januari för framtidsspaning kring de hetaste trenderna och största händelserna globalt och lokalt 2025, under ledning av The Economist-redaktörer. Här får du omvärlds- och framtidsspaning på hög nivå – på engelska.

Future Cities i Malmö
– 16 januari 2025

Vad kan vi lära oss av The Economists index ”Liveable och Walkable cities”, dvs ranking av de bästa städerna i världen att bo i och världens bästa 15-minutersstäder där man kan nå allt man behöver utan att tillbringa massa tid i bilköer och med att leta p-plats? Detta kombinerar vi med The Economists analys av Generation Z, som är rikare än tidigare generationer och resonerar på ett helt nytt sätt vad gäller arbete, boende & livsstil. Det är dessa zoomers som de växande företagen behöver rekrytera och locka – delvis med hjälp av stads­planering.

Alasdair Ross från The Economist kommer att ge en global utblick av den framtida staden. Efter det leder han paneldebatt på scen.

Värd: Sydsvenska Handelskammaren
Datum: 16 januari 2025
Tid:17:00–19:00 CET
Adress: Ångbåtsbron 1, Malmö
Keynote och moderator: Alasdair Ross, Countries Editor, The World Ahead

Seminariet är ett samarbete mellan BSCC, Business Region Göteborg, Stockholm Business Region, Invest in Skåne och InPress.

Tidigare event

Green transition i Göteborg
– 13 juni 2024

Välkommen elektrifiering – adjö till fossilt. De flesta är överens. Men med tanke på att oljebranschen omsätter 100 000 miljarder dollar går inte omställningen i en handvändning. Hur ska företag, beslutsfattare och medborgare navigera i den gröna omställningen som kräver stora investeringar och nya affärsmodeller?

Vi är glada över att kunna bjuda dig till att lyssna på Alasdair Ross, Global Editor, The Economist och efterföljande paneldiskussion med Marlene Burwick från St1 och Hans Pehrson från Polestar den 13 juni i Göteborg.

Ta chansen att vara en del av det här angelägna samtalet som
bygger på The Economists specialrapport The long goodbye!

Värdar: Stena AB
Datum: 13 juni 2024
Tid: 17:00–19:00 CET
Adress: Stena Danmarksterminalen, Emmigrantvägen 20, Göteborg
Keynote och moderator: Alasdair Ross, Countries Editor, The World Ahead
I Panelen: Marlene Burwick, Acting CEO & Director Public Affairs, ST1 och Hans Pehrson, Head of Polestar 0 Project.

Seminariet är ett samarbete mellan BSCC, Business Region Göteborg, Stockholm Business Region, Invest in Skåne och InPress

Rise of Homeland Economics
– 9 april 2024

Den 9 april välkomnade BSCC, (Brittisk-svenska handelskammaren) sina medlemmar och partners till det första seminariet i serien evenemang tillsammans med Business Region Göteborg, InPress, Invest in Skåne och Stockholm Business Region, som tar upp stora förändringsprocesser globalt som ligger framför. Niklas Persson, Executive Vice President och Managing Director för BU Grid Integration på Hitachi Energy, Alasdair Ross, Countries Editor på The Economist, och Pia Sandvik, vd på Teknikföretagen, diskuterade protektionism, vikten av fri handel för att driva innovation och hur stora teknikförändringar kräver bättre tillgång på kompetens.

Vill du veta mer?

Exponering

Om du behöver nå en kräsen och svårflörtad målgrupp med ditt budskap och varumärke är våra plattformar och event effektiva för annonsering och sponsring. Vi gör regelbundet stora läsarundersökningar så vi vet vad de tycker och vad de läser.

Hör av dig om du vill veta mer.

Partnerskap

Vi tror på kvalitet och långsiktighet och vill gärna skapa partnerskap med de som vill bygga långsiktiga relationer med läsare och kunder. För att vara en Thought Leader behöver du synas och vara aktiv i sammanhang som gör skillnad. 

Hör av dig om du vill veta mer.

Event

De allra flesta utgivningar med The Economist-innehåll följer vi upp med events och seminarier i samarbete med redaktörer från The Economist och olika partners. Vi lovar framtidsspaning och givande diskussioner kring angelägna ämnen. Varje event ger en ny aha-upplevelse om vad som finns bakom hörnet.

Läs mer på eventsidan