Leasa miljöbilen för en grönare resa

Många blir överraskade över att det kan vara förmånligare att leasa en dyrare bil med ny grön miljöteknik. Autolease har mål om 80 procent nya laddbara bilar redan nästa år.
En man laddar bil på gata
– Som leasingbolag vill vi hjälpa företag till ett grönare val när det gäller tjänstebilar, säger Autolease Sverigechef Mats Silfver.

Detta är en annons från Autolease

Laddhybrider, elbilar, gasbilar och vätgasbilar. Tekniken för miljövänliga bilar blir allt bättre. Men för att den svenska fordonsflottan ska bli grönare måste någon först köpa in bilarna med den nya tekniken. Idag står företagsmarknaden för halva nybilsmarknaden. En av de största aktörerna är Autolease.

– Vi köper in mer än 10 000 bilar i Skandinavien om året. I Sverige är 60 procent av dem är laddbara. Nästa år har vi som mål att den siffran ska vara 80 procent, säger Mats Silfver, Sverigechef.

Detta kan jämföras med den svenska bilparken som helhet där andelen nya laddbara bilar är 30 procent.

– Vi som leasingbolag vill med vår rådgivning hjälpa företag till ett grönare val när det gäller tjänstebilar så att de kan bidra till att infria klimatmålen till 2030. En bil i Sverige rullar i snitt 17 år. Det innebär att det vi gör idag har effekt långt in på 2030-talet.

Att exempelvis leasa elbilar till de anställda behöver inte nödvändigtvis bli dyrare om man ser till totalkostnaden inklusive drivmedel och service.

– Många blir överraskade över att man kan leasa en dyrare bil med ny grön miljöteknik och få en lägre totalkostnad per månad än om man hade köpt en fossilbil.

De politiska styrmedlen när det gäller miljöbilar är ibland kortsiktiga, vilket kan innebära ett risktagande för den som köper en bil.

– Men med operationell leasing, som  vi erbjuder, är det vi som leasingbolag som tar den risken. Vi hyr ut en bil över önskad tidsperiod och under den tiden kan kunden vara trygg med vad det blir för kostnad.

Kort om ...

Operationell leasing B2B, inklusive vagnparksadministration.

Märkesneutrala. Erbjuder personbilar av alla märken och modeller, samt lätta lastbilar.

Autolease är en del av norska DNB Bank och är verksamt i Sverige, Norge och Danmark.

Med ett transparent webverktyg kan Autolease kunder jämföra priser, beställa fordon, administrera dem och göra totalekonomiska uträkningar.

60%

2020 var 60 procent av alla företagets nya personbilar laddbara.